Kledingmagazijn ‘Je mag er zijn’ helpt pleegouders, maar vooral hun pleegkinderen.

Het team van stichting ‘Je mag er zijn ’t Westland’ is een onafhankelijke stichting en bestaat uit een bestuur en meerdere winkelvrijwilligers. Wij hebben het concept overgenomen van de initiatiefnemende stichting; stichting’Je mag er zijn’ midden Nederland in Woudenberg. Wij hebben ons eigen bestuur en onze eigen financiële administratie, maar dragen dezelfde doelstelling als de initiatiefnemende stichting.

Alle vrijwilligers werken zonder salaris en zonder vrijwilligersvergoeding, alleen gereden kilometers van onze vrijwilligers worden vergoed. Alle vrijwilligers zijn ervaren pleegouders.

Alle koffie, thee, limonade en versnaperingen in ons magazijn zijn gratis dankzij een gulle gift van familie van één van onze vrijwilligers. Onze sponsor Fam. Looije (P.Looije verpakkingen) verraste ons eind 2016 met meer dan 200 paar voetbalschoenen, betaalde een hele middag spelen, drinken en eten bij Place4Kids in Wateringen (mede dankzij Place4Kids) maar zij verzorgden ook al een middag bowlen voor onze pleeg-pubers.

Dankzij deze bijzondere mensen kan ons team zich blijven inzetten om pleeggezinnen en gezinshuisouders te ondersteunen.

Voor al die redenen (en meer!) is er het kledingmagazijn. We helpen ook jou graag!

Ben jij ook pleegouder?

Misschien ben je net gebeld voor een eerste plaatsing. Een spannend moment! Kom gerust bij ons langs om te praten en te shoppen.

Als je al wat langer in de pleegzorg meedraait, weet je dat het voor pleegkinderen meestal geen rozengeur en maneschijn is. Maar jij geeft ze vanaf het eerste moment dat ze bij je binnenkomen liefde en aandacht. Maar ook als pleegouder heb je leuke en minder leuke dagen. Misschien kan je een collega pleegouder een luisterend oor bieden of heb je er zelf behoefte aan?

En ben je een ervaren pleegouder en je huis loopt over van de kleding en het speelgoed? Zie ons dan als je persoonlijke magazijn. Groeien ze uit de loopfiets en is die schoon, heel en compleet? Kom hem dan ruilen voor een groter model! Hetzelfde geldt voor de kleding. We horen dat met name crisispleegouders ons een uitkomst vinden. Als een plaatsing van een jongetje van drie jaar beëindigd wordt heb je bij ons in dezelfde week een garderobe en speelgoed voor een meisje van zes jaar als je pleegzorgorganisatie daarover belt.

Ben je geen pleegouder? 

Ook dan kan je bij ons terecht. In uitzonderlijke gevallen stellen we kleding en sommige goederen ook ter beschikking voor mensen die het echt nodig hebben. Je kan via je hulpverlener een aanvraag laten doen via ons e-mailadres. Wij selecteren dan de kleding/goederen die de hulpverlener zegt die er nodig zijn. Ruilen is geen optie.

Je hoeft in elk geval geen pleegouder te zijn om kleding of goederen te doneren. We hebben helaas geen mogelijkheden om spullen op te halen. U kunt ons bezoeken op onze openingstijden. Alles wat we accepteren moet schoon, heel en compleet zijn. Soms hebben we van iets al te veel in de winkel (zoals po’s of knuffeldieren) de kans is groot dat we dan zeggen dat we daar genoeg van hebben.